Magoņu un citronu kēksiņi. Gatavo kopā ar bērniem!
Garākas svētku dienas ir īstais laiks, lai nesteidzoties un ar prieku visa ģimene kopā virtuvē iemācītos ko jaunu, piemēram, pagatavot mazus, krāsainus kēksiņus. 12 gabali, 15 minūtes sagatavošanai, plus 15 minūtes cepšanai.
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Sagatavo kēksiņu formiņas. Liec visas sastāvdaļas bļodā un ar mikseri, kas noregulēts uz lēniem apgriezieniem, sastrādā viendabīgā mīklā.
Sadali mīklu formiņās un cep aptuveni 15 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini brūni.
Karaliskā glazūra
• 1 olas baltums
• 300 g pūdercukura
• pārtikas krāsvielas
• rotāšanai krāsainas konfektītes
Saputo olas baltumu stingrās putās. Iejauc cukuru, līdz veidojas
gluda, mazliet plūstoša masa. To vari sadalīt mazos trauciņos un
pievienot pārtikas krāsvielas. Ja to nav, iekrāsošanai vari
izmantot biešu, melleņu vai burkānu sulu, tikai tad būs
nepieciešams vairāk pūdercukura, lai glazūra nekļūtu pārlieku
šķidra.
Kēksiņus cepa un rotāja Karlīna un Margarita Ulmanes.
Izmēģini arī:
Teksts un receptes: Ieva Salmane, žurnāls
Garšīgs (www.garsigs.lv)
Stils: Ilze Dušele
Foto: Imants Ķīkulis
Sastāvdaļas
- Magoņu sēklas - 2.ēdk.
- Citrona miziņa, smalki rīvēta
- Cepamais pulveris - 2.tējk.
- Milti - 120.g
- Citrona sula - 1/2
- Mīksts sviests - 120.g
- Cukurs - 120.g
- Olas - 2