Konfekšu un ābolu mafini
Krāsaini konfekšu kēksiņi ir pa spēkam gan maziem, gan lieliem! 12 gabali, 20 minūtes sagatavošanai, plus 25 minūtes cepšanai.
1. Uzkarsē krāsni
līdz 200 grādiem.
ābolu nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Katru konfekti sagriez
trīs daļām. Bļodā sajauc miltus ar cukuru un cepamo pulveri.
Pieliec ābolus un konfektes, visu izmaisi, lai ābolu un konfekšu
gabaliņi apviļājas miltos.
2. Sagatavo cepamās formiņas. Šos mafinus vislabāk cept silikona vai papīra formiņās, jo konfektes izkusīs un pamatīgi pielips. Sakul olas, lai dzeltenums ar baltumu kārtīgi sajaucas, pievieno sviestu un krējumu. Olu maisījumu lej iekšā sausajās sastāvdaļās.
Ar lielu karoti
masu samaisi, līdz visi milti iejaukti. Nepūlies maisījumam iegūt
viendabīgu konsistenci, tam jāpaliek kunkuļainam.
Ja masu sakulsi par daudz, mafini iznāks cieti. Lej formiņās un cep
aptuveni 25 minūtes, līdz mafini
viegli brūngani.
Kēksiņus cepa un rotāja Karlīna un Margarita Ulmanes.
Izmēģini arī:
Teksts un receptes: Ieva Salmane,
žurnāls Garšīgs
Stils: Ilze Dušele
Foto: Imants Ķīkulis
Sastāvdaļas
- 12% skābais krējums - 250.ml
- Kausēts sviests - 100.g
- Olas - 3.gb
- Cepamais pulveris - 3.tējk.
- Cukurs - 100.g
- Milti - 300.g
- Konfektes gotiņa - 150.g
- Liels ābols - 1.gb