Šokolādes keksiņi - cepami kopā ar bērniem
Rosīšanās virtuvē kopā ar bērniem ir lielisks veids, kā pavadīt brīvdienu. Īpaši, ja tiek gatavots kaut kas tik gards kā šokolādes mafini! 12 gabali, 25 minūtes sagatavošanai, plus 1 stunda atdzesēšanai ledusskapī.
1. Liec lielā bļodā miltus,
cieti, cepamo pulveri un apelsīna miziņu.
Samaisi. Atsevišķā bļodā sakul cukuru ar olām un saldo krējumu.
Sajauc sviestu ar šokolādi un pievieno olu maisījumam. Lej šķidrās
sastāvdaļas miltos un ātri sajauc. Mīklai nav jābūt viendabīgai –
līdzko milti iestrādāti, maisīšanu pārtrauc. Liec mīklu uz stundu
ledusskapī.
2. Uzkarsē krāsni līdz 180
grādiem.
Sagatavo mafinu formiņas. Sadali tajās mīklu un cep 15 minūtes,
līdz mafini skaisti pacēlušies.
Kēksiņus cepa un rotāja Karlīna un Margarita Ulmanes.
Izmēģini arī:
Teksts un receptes: Ieva Salmane,
žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)
Stils: Ilze Dušele
Foto: Imants Ķīkulis
Sastāvdaļas
- Cukurs - 190.g
- Smalki rīvēta miziņa no 1 apelsīna
- Cepamais pulveris - 2.tējk.
- Kartupeļu ciete - 50.g
- Milti - 200.g
- Saldais krejums - 120.ml
- Olas - 2.gb
- Kausēts sviests - 50.g
- Kausēta šokolāde - 150.g