Aveņu kūciņas

12 gabali, 10 minūtes sagatavošanai, plus 25 minūtes cepšanai.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Sagatavo kēksiņu formiņas. Liec lielā bļodā miltus, cepamo pulveri, sviestu, olas, cukuru un apelsīna miziņu. Ar mikseri, kas noregulēts uz lēniem apgriezieniem, sakul visu viendabīgā masā. Saudzīgi iemaisi avenes. Lej mīklu formiņās un pārkaisi ar mandeļu skaidiņām. Cep aptuveni 25 minūtes, līdz kūciņas zeltaini brūnas. Gatavas pārkaisi ar pūdercukuru.

Izmēģini arī:

Citronu un magoņu kēksiņi

Konfekšu un ābolu mafini

Šokolādes mafini



Teksts un receptes: Ieva Salmane, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)
Stils: Ilze Dušele

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Mandeļu skaidiņas - 50.g
  • Svaigu vai saldētu aveņu - 200.g
  • Rīvēta miziņa no 1 apelsīna
  • Cukurs - 200.g
  • Olas - 4.gb
  • Kausēts sviests - 200.g
  • Cepamais pulveris - 3.tējk.
  • Milti - 250.g