Aveņu kūciņas
12 gabali, 10 minūtes sagatavošanai, plus 25 minūtes cepšanai.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Sagatavo kēksiņu formiņas. Liec lielā bļodā miltus, cepamo pulveri,
sviestu, olas, cukuru un apelsīna miziņu. Ar mikseri, kas
noregulēts uz lēniem apgriezieniem, sakul visu viendabīgā masā.
Saudzīgi iemaisi avenes. Lej mīklu formiņās un pārkaisi ar mandeļu
skaidiņām. Cep aptuveni 25 minūtes, līdz kūciņas zeltaini brūnas.
Gatavas pārkaisi ar pūdercukuru.
Izmēģini arī:
Teksts un receptes:
Ieva Salmane, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)
Stils: Ilze Dušele
Sastāvdaļas
- Pūdercukurs pārkaisīšanai
- Mandeļu skaidiņas - 50.g
- Svaigu vai saldētu aveņu - 200.g
- Rīvēta miziņa no 1 apelsīna
- Cukurs - 200.g
- Olas - 4.gb
- Kausēts sviests - 200.g
- Cepamais pulveris - 3.tējk.
- Milti - 250.g