Saldais sacepums ar ērkšķogām
Baltmaizi izmērcē siltā pienā un lieko šķidrumu nospiež. Pievieno sakultas olas, izkausētu sviestu, margarīnu vai krējumu, cukuru un ogas un liek cepšanai paredzētā karstumizturīgā stikla traukā, kas ieziests ar sviestu un izkaisīts ar rīvmaizi. Cep cepeškrāsnī līdz gatavs. Pasniedzot pārlej ar ogu sīrupu vai ievārījumu. Var pārkaisīt arī ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas
- Sviests, margarīns vai krējums - 2.ēd.k.
- Rīvmaize - 1.ēd.k.
- Baltmaize - 200.g
- Margarīns - 1.ēd.k.
- Ērkškogas - 1.gl
- Cukurs - 1/2.gl
- Olas - 2.gb
- Piens - 1.gl