Gardais biezpiena kekss - recepte
Cepam brīnišķīgu biezpiena keksu!
Sviestu saputo ar cukuru, putojot pa vienai pievieno olas, sarīvētu citrona miziņu, samaltu biezpienu, sāli, izsijātus, ar cepamo pulveri samaisītus miltus un rozīnes.
Mīklu samaisa, liek sagatavotā viednē ar tukšu vidu, cep mērenā siltumā apmēram 50 minūtes.
Izceptu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Cepamais pulveris - 1.tējk.
- Sviests - 250.g
- Sauss biezpiens - 300.g
- Cukurs - 250.g
- Kviešu milti - 500.g
- Olas - 4.gab
- Rozīnes - 1/2.glāzes
- Citrons - 1.gab
- Sāls