Slavenā torte Pavlova - tās gatavošana pa soļiem!

Kārdinošā vasaras kūka Pavlova, kas ir nosaukta baleta prīmas Annas Pavlovas vārdā, ir kā dievišķīgs saputotu olu baltumu un svaigu ogu balets.

Foto: Gvido Kajons

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Gvido Kajons

Par šo kārdinošo desertu paldies varam teikt pavāram no Austrālijas Herbertam Saksam, kurš 1935. gadā viesnīcā Esplanāde pasniedza bezē cepumu desertu. Nostāsti vēsta, ka Herberts eksperimentējis gandrīz mēnesi. Kūkai dots slavenās balerīnas vārds. Viena no versijām stāsta, ka šefpavārs Sakss bijis sajūsmināts par Pavlovas sniegumu Austrālijā. Kāda cita leģenda apgalvo, ka Sakss iedvesmojies no Pavlovas gaisīgā un kruzuļotā baleta tērpa un radījis tā līdzinieku tortē. Savukārt Austrālijā uzskata, ka nosaukums Anna Pavlova radies netīšām. Dienā, kad viesnīcā pirmoreiz tika pasniegta bezē torte ar ogām un augļiem, kāds no kūkas baudītājiem iesaucies – tā ir viegla kā Pavlova!

 

Kūkas gatavošanu pa soļiem skati bilžu galerijā! 

 

Padomi

ν Bezē cepumus nevis cep, bet žāvē mazā temperatūrā!

ν Bezē izcep iepriekšējā vakarā.

ν Ja cepšanas temperatūra ir par augstu, tad virspuse apdeg, bet iekšpuse paliek ķepīga.

ν Bezē masai var pievienot riekstus vai mandeļu skaidiņas!

ν Vārītā krēma vietā vari lietot putukrējumu vai biezpiena masu.

ν Pēc pagatavošanas ieliec kūku ledusskapī sastingt.

Reklāma
Reklāma

ν Sviests krēmam jāpievieno, lai tas būtu stingrāks un kūka vieglāk sagriežama.

ν Pavlovas kūka nav paredzēta glabāšanai – tā jāēd pēc iespējas ātrāk.

ν Kūku gatavo no vienas kārtas, lai būtu vieglāk sagriezt.

ν Pagatavo mazas pavlovas – izcep mazus bezē un liec vienu uz otra.

 

Annas Pavlovas torti gatavoja Avalon Hotel konditore Anna Šalakitska.

 

Autore: Kristīne Alberte, žurnāls Mūsmājas

Materiāls publicēts sadarbībā ar žurnālu Mūsmājas
Ienāc! www.musmajas.lv

 

 

Sastāvdaļas

  • Piens - 460.gr
  • Pūdercukurs - 220.gr
  • Kartupeļu ciete - 3.tējkarotes
  • Vārītajam krēmam:
  • Salds krējums - 200.gr
  • Olu dzeltenumi - 5.gb
  • Cukurs - 115.gr
  • Kartupeļu ciete - 12.gr
  • Sviests - 200.gr
  • Olas baltums - 4.gb