Kāpostu pīrāgs
Izmēģini – sanāks nebūt ne sliktāks pīrāks, kā ar gaļu gatavots!
Sastāvdaļas
- Mīkla ar ieraugu
- Kāposti
- Margarīns
- Sīpoli
- Sāls
- Olas
Kā pagatavot
Gatavo mīklu ar ieraugu (sk. Virtuve/Mīklu receptes/Mīkla ar ieraugu). Pildījumam: kāposti, margarīns, sīpoli, ola, sāls.
Kāpostus sagriez sīkos gabaliņos, sīpolus sasmalcina un apcep gaiši dzeltenus, tad pievieno sasmalcinātos kāpostus un ar vāku apsegtā katlā sautē mīkstus.
Izsautētus kāpostus atdzesē un tiem piejauc cieti novārītas sakapātas olas. Uz plāts uzliek daļu mīklas, virsū kāpostu pildījumu, ko apsedz ar otru mīklas plāksni, un pārziez ar sakultu olu. Cepeškrāsnī cep gatavu.
Pasniedz sagrieztu gabaliņos.
Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008