Fetas un tomātu salāti
Vari lielāku daudzumu grauzdiņu pagatavot jau iepriekš un glabāt slēgtā traukā. Tad maltītes vai vienkāršu uzkodu sagatavošana prasīs vēl mazāk laika. Tas ir ērti un arī ekonomiski – ar vienu cepeškrāsns uzkarsēšanu iegūsi sastāvdaļas vairākām ēdienreizēm.
4 porcijas
20 minūtes sagatavošanai
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Maizes šķēles apslaki
ar divām ēdamkarotēm eļļas un krāsnī viegli apbrūnini. Kad maize
nedaudz padzisusi, ierīvē to ar pārgrieztām ķiploka daiviņām.
Noliec, lai pilnībā atdziest, un tad salauz kumosa lieluma
gabaliņos.
2. Tomātus, gurķi, avokado un sieru sagriez līdzīgos palielos
gabalos. Liec uz šķīvjiem, pievieno maizi un pārslaki ar
balzametiķa un atlikušās eļļas maisījumu.
Der zināt!
Feta ir grieķu siers, ko tradicionāli gatavo no aitas piena, kam
dažreiz pievieno kazas pienu. Lai dažādotu piedāvājumu un izpatiktu
visām gaumēm, mūsdienās to mēdz gatavot arī no laba govs piena. Tam
ir maiga tekstūra, un tas ir diezgan sāļš. Gatavojot ar fetas
sieru, vienmēr uzmanies ar sāls pievienošanu. Šie salāti lieliski
garšos arī ar Latvijā gatavotajām kazas siera bumbiņām Labrīt.
Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Ciabatta maize - 8.šķēles
- Olīveļļa - 3.ēdk.
- Ķiploka daiviņas - 2.gab
- Gurķis ap 300 g - 1.gab
- Gatavi avokado - 2.gab
- Fetas siers - 150.g
- Balzāmetiķis - 2.ēdk.
- Tomāti - 2.gab