Mandarīnu, ābolu un tomātu salāti
Porcijas: 4
Gatavošana: 20 min
Cigoriņiem noņem sabojātās ārējās lapas. 12 - 15 stingras lapiņas noliek malā, pārējās rupji sakapā. Stingrās lapas kārto uz šķīvjiem kā ziedlapiņas. Nelielā bļodā samaisa krējumu, citrona sulu, apelsīna sulu, sakapātos cigoriņus, tomātus, ābolus, mandarīnus, sīpoliņus un pētersīļus. Salātus liek šķīvja vidū un pasniedz.
Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006
Sastāvdaļas
- Nomazgāti cigoriņi - 3.gab
- Skābs krējums - 250.ml
- Viena citrona sula
- 1/2 apelsīna sula
- Gabaliņos sagriezti tomāti - 200.g
- Nomizoti, mazos gabaliņos sagriezti āboli - 150.g
- Nomizoti, mazos gabaliņos sagriezti mandarīni - 2.gab
- Nomizots, mazos gabaliņos sagriezts sīpoliņš - 1.gab
- Sakapāti pētersīļi - 1.ēd.k.