Cepeša salāti ar Rokfora sieru
Šādi tu vari izmantot atlikumus no cūkgaļas vai vistas cepeša. Bet tikpat labi vari salātus pagatavot arī ar veikalā nopirktu cepeti vai šķiņķi.
4 porcijas
15 minūtes sagatavošanai
Uz četriem porciju šķīvjiem kārto saplūkātas salātu lapas. Sagriez
cepeti plānās šķēlēs un liec uz lapām. Virsū uzdrupini sieru.
Krējumu sakul ar dillēm, sāli un pipariem. Salātus pārlej ar mērci
un pasniedz ar maizi.
Der zināt!
Ir ļoti daudz zilo sieru, bet populārākie ir Francijā ražotais
Rokfors, angļu Stiltons un itāliešu Gorgonzola. Vari izvēlēties to,
kas tev garšo vislabāk. Gorgonzola ir vismīkstākais, savukārt
Stiltons ir visasākais.
Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Divas saujas lapu salātu
- Cepetis - 400.g
- Rokfora siers - 100.g
- Skābs krējums - 4.ēd.k.
- Sasmalcinātas dilles - 1.ēd.k.
- Pa šķipsnai sāls un pipari