Cūkas aknu pastēte gardām uzkodām

Mājās gatavota aknu pastēte būs daudzas reizes garšīgāka kā veikalā pirkta. Noteikti izmēģini šo recepti noderēs gan brokastu maizītēm, gan uzkodu gatavošanai.
Sen nebaudīts gardums!

FOTO: Shutterstock.com

Sen nebaudīts gardums!

Sastāvdaļas

  • Sīpols - 1/2.gab
  • Svaigs speķis - 50.g
  • Aknas - 200.g
  • Pētersīļa sakne
  • Sāls, pipari
  • Sarīvēts muskatrieksts
  • Sarīvēta citrona miziņa
  • Konjaks - 1.ēd.k.
  • Sviests - 100.g

 

Pagatavošana:

Notīrītas aknas sagriež četros gabalos, speķi mazos gabaliņos.

Pievieno garšvielas, mazā ūdens daudzumā sautē mīkstas.

Reklāma
Reklāma

Atdzesētas kopā ar speķi trīs reizes samaļ, pievieno konjaku, mazliet karsē, pievieno izkāsto sautēšanas šķidrumu.

Atdzesētā masā iemaisa saputotu sviestu.

Speķi var nemalt, bet sagriezt mazos kubiņos.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.