Šampinjonu un siera uzkoda
Ēdienu vajadzētu gatavot glītos cepamajos trauciņos, jo galdā tos ceļ tieši no krāsns. Varat ēdienu sagatavot jau savlaicīgi un tikai pirms pasniegšanas pievienot sieru un uzcept.
Gatavošanas laiks: apm. 20 min, no tām 10 min krāsnī.
4 porcijas
Katliņā izkausē taukvielas. Šampinjonus notecina. Liek katliņā kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem un dažas minūtes cep. Maisījumu liek četros cepamajos trauciņos. Samaisa majonēzi, olas dzeltenumu un rīvēto sieru. Pievieno stingrās putās sakultu olas baltumu. Maisījumu liek uz sēnēm. Ēdienu cep krāsnī 225 grādos apmēram 10 minūtes. Nekavējoties pasniedz ar salātiem un baltmaizi.
Šampinjonu vietā avr izmantot arī gailenes vai austersēnes.
Sastāvdaļas
- Margarīns vai sviests - 1.ēd.k.
- Konservēti šampinjoni - 400.g
- Mazi (šalotes) sīpoli - 2.gab
- Majonēze - 100.g
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Rīvēts siers - 80.g
- Olas baltums - 1.gab