Pildītas olas ar ķilavām
Olas teicami sader ar zivīm un ikriem.
Produkti 4 porcijām
Olas vāra 10 - 12 minūtes, tad aukstā ūdenī atdzesē un noloba, pārgriež uz pusēm. Dzeltenumu izberž caur sietu, izberž arī pusi no ķilavu pusītēm. Masai pievieno mīkstu sviestu un sinepes pēc garšas. Iegūto masu caur konditorejas uzgali pilda olbaltuma pusītēs. Noformē ar ķilavu veltnīti un zaļumiem. Ja pildītās olas vēlas pasniegt ar dārzeņiem, tad vēl papildus katrai porcijai paredz 30 g svaigu tomātu un 10 g salātu lapu. Dārzeņos noformētās pildītās olas arī uz galda izskatās dekoratīvi. Uz lēzena šķīvja kārto salātu lapas, pildīto olu pusītes un tomātu daiviņas.
Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006
Sastāvdaļas
- Olas - 4.gab
- Ķilavas - 40.g
- Galda sinepes - 8.g
- Zaļumi