Zivju salāti
Majonēzei pievieno garšvielas, aso tomātu mērci, saputotu krējumu.
Zivs fileju sagriež gabaliņos, apslaka ar etiķi, pārkaisa ar sāli, cukuru, ļauj 20 minūtes ievilkties. Olu sarīvē uz sakņu rīves, nomizotu ābolu sagriež mazos kubiņos, un visas salātu sastāvdaļas uzmanīgi iecilā mērcē.
Salātus rotā ar citrona šķēlītēm, zaļumiem.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Vārīta zivs fileja - 300.g
- Konservēti zaļie zirnīši - 1/2.glāze
- Cieti vārīta ola - 1.gab
- Saldskābs ābols - 1.gab
- Citrona šķēlītes - 2.gab
- Zaļumi
- 3% etiķis - 1.ēd.k.
- Sāls, cukurs, maltie pipari
- Mērcei:
- Majonēze - 100.g
- Saputots saldais krējums - 1/4.glāzes
- Galda mārrutki - 1.tējk.
- Asā tomātu mērce - 1.tējk.
- Sāls, cukurs
- Smalkie pipari