Sīpolu salāti
Sīpolus sagriež gredzenos, saliek traukā, pārlej ar karstu marinādi, aizvāko un ļauj 1 stundu ievilkties. Pasniedz nelielos salātu trauciņos, pārlietus ar marinādi. Rotā ar zaļumiem.
Ar sīpolu gredzeniem var rotāt sālītas, kūpinātas zivis vai zivis marinādē. Tie ir laba piedeva šašlikam.
Recepte no grāmatas: Ikdienai un svētku galdam/Ņ. Masiļūne. – Rīga: Avots, 1982
Sastāvdaļas
- Sīpoli - 400.g
- Marinādei: savāra
- 3% etiķi - 2.glāzes
- Cukuru - 1.ēd.k.
- Sali - 1.tējk.
- Krustnagliņas - 2.gab
- Smaržīgos piparus - 5.gab
- Lauru lapu - 1.gab
- Eļļu - 1.ēd.k.