Ceptas reņģes baltajā marinādē

FOTO: Shutterstock.com

Produkti 1 porcijai

Reņģes iztīra, nogriež galvas, panē miltos, kam pievienots sāls. Cep sakarsētā eļļā uz pannas gatavas, atdzesē un pārlej ar marinādi, ļauj ievilkties.

Marinādei: ūdeni kopā ar etiķi un paredzētajām garšvielām uzvāra. Tajā liek gredzenos sagrieztus sīpolus un vāra, līdz tie kļust caurspīdīgi. Burkānus vāra atsevišķi, pēc tam tos sagriež figulāri un pievieno marinādei.

 

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Svaigas reņģes - 150.g
  • Milti panēšanai - 10.g
  • Eļļa cepšanai - 20.g
  • Sāls
  • Marinādei:
  • Sīpoli - 100.g
  • Burkāni - 80.g
  • Ūdens - 75.g
  • Etiķis 9% - 50.g
  • Cukurs - 15.g
  • Sāls.pēc garšas
  • Garšvielas:
  • Melnie graudu pipari - 6.gab
  • Smaržīgie graudu pipari - 2.gab
  • Lauru lapas - 1.gab