Pildītas olas ar ķilavām un zaļumiem
4 personām
Cieti vārītas olas noloba, pārgriež gareniski uz pusēm un izņem dzeltenumus. Olu dzeltenumus ar dakšu saspaida vai izberž caur sietu, pievieno mīkstu sviestu, sāli, sinepes, etiķi, cukuru un labi saputo.
Ar konditorejas uzgali sagatavoto masu iepilda olas baltuma pusītēs. Rotā ar ķilavām, redīsu šķēlītēm, lociņiem. Pildītās olas sakārto lēzenā traukā uz sasmalcinātām salātu lapām, dažās vietās starp olām liek tomātu sārtās daiviņas .
Olas var pildīt ar dažādām masām: ar siera krēmu, šķiņķa, kūpinātas skumbrijas krēmu. Rotājumiem izmanto olīvas.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993
Sastāvdaļas
- Olas - 4.gab
- Sviests vai skābs krējums - 2.ēd.k.
- Sinepes, sāls
- Cukurs
- Citronu sula vai etiķis
- Rotāšanai:
- Ķilavas - 8.gab
- Redīsi
- Tomāti
- Zaļumi