Svaigu gurķu salāti poļu gaumē
Nomizotus gurķus sagriež salmiņos (var arī sarīvēt), pievieno sāli, izmaisa, trauku pārliek ar vāku, sakrata, ļauj 10 - 15 minūtes ievilkties, tad nokāš radušos sulu (var ielikt linu drānā, nospiest sulu). Krējumam pievieno skābu sulu, pūdercukuru, zaļumus un iemaisa gurķus. Ja vajadzīgs, pieliek sāli. Salātus ar kaudzīti liek salātu traukā, pārkaisa ar 1/4 tējkarotes maltu piparu. Uz 30 minūtēm novieto aukstumā.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Gurķi - 500.g
- Sāls - 1.tējk.
- Skābs krējums - 1/2.glāze
- Citrona vai cidoniju sula - 2 - 3.ēd.k.
- Pūdercukurs - 1/2.tējk.
- Sasmalcinātas dilles - 1.tējk. ar kaudzi