Lieliskie salāti ar garnelēm un lasi
Sanāks 4 porcijas. Laša filejas noskalo aukstā ūdenī. Katlā ielej
ūdeni, pievieno sāli, cukuru, balto piparu graudus un uzvāra. Tad
ieliek ūdenī laša fileju un vāra, līdz ūdens vēlreiz uzvārās. Noņem
katlu no uguns un atstāj 15-20 minūtes.
Salātu lapas noskalo un nosusina uz papīra dvieļa. Izkārto salātu
lapas 4 šķīvjos. Lasi sagriež gabaliņos un sadala pa 4
šķīvjiem.
Katlā uzvāra 1 litru ūdens ar sāli. Ieliek sparģeļus, noņem no
plīts un atstāj 5 minūtes. Sagriež sparģeļus gabaliņos. Olas un
garneles izloba. Olas sagriež daiviņās. Kūpināto lasi sagriež
strēmelītēs. Sparģeļus, olas, garneles un kūpināto lasi izkārto
šķīvjos ar salātu lapām.
Sajauc visas mērces sastāvdaļas un mērci pārlej pāri salātiem.
Dekorē ar dillēm un pasniedz ar maizīti.
Sastāvdaļas
- Laša fileja - 250.g
- Salātu lapas (jebkuri salāti) - 500.g
- Saldēti sparģeļi - 100.g
- Kūpināts lasis - 100.g
- Neattīrītas garneles (svaigas vai saldētas) - 200.g
- Vārītas olas - 4.gb
- Skābs krējums - 150.ml
- Majonēze - 50.ml
- Sāls
- Baltie pipari
- Sinepju pulveris
- Dansukker baltais cukurs
- Sakapātas dilles
- Sakapāts pētersīlis
- Sakapāts sīpols