Lieliskie salāti ar garnelēm un lasi

Foto no Dansukker arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Dansukker" arhīva.


Sanāks 4 porcijas. Laša filejas noskalo aukstā ūdenī. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, balto piparu graudus un uzvāra. Tad ieliek ūdenī laša fileju un vāra, līdz ūdens vēlreiz uzvārās. Noņem katlu no uguns un atstāj 15-20 minūtes.
Salātu lapas noskalo un nosusina uz papīra dvieļa. Izkārto salātu lapas 4 šķīvjos. Lasi sagriež gabaliņos un sadala pa 4 šķīvjiem.
Katlā uzvāra 1 litru ūdens ar sāli. Ieliek sparģeļus, noņem no plīts un atstāj 5 minūtes. Sagriež sparģeļus gabaliņos. Olas un garneles izloba. Olas sagriež daiviņās. Kūpināto lasi sagriež strēmelītēs. Sparģeļus, olas, garneles un kūpināto lasi izkārto šķīvjos ar salātu lapām.    
Sajauc visas mērces sastāvdaļas un mērci pārlej pāri salātiem. Dekorē ar dillēm un pasniedz ar maizīti.
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Laša fileja - 250.g
  • Salātu lapas (jebkuri salāti) - 500.g
  • Saldēti sparģeļi - 100.g
  • Kūpināts lasis - 100.g
  • Neattīrītas garneles (svaigas vai saldētas) - 200.g
  • Vārītas olas - 4.gb
  • Skābs krējums - 150.ml
  • Majonēze - 50.ml
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • Sinepju pulveris
  • Dansukker baltais cukurs
  • Sakapātas dilles
  • Sakapāts pētersīlis
  • Sakapāts sīpols