Vinegrets ar skābētiem kāpostiem
Te kāda atšķirīga vinegreta recepte – salātiem pievieno skābētus kāpostus.
Sastāvdaļas
- 6 vidēji ar mizu vārīti kartupeļi,
- 2 nelielas vārītas bietes,
- 3 vārīti burkāni,
- 3 vidēji marinēti gurķi,
- 300 g skābētu kāpostu,
- 1 sarkanais sīpols,
- 50 g zaļo lociņu,
- 6 ēdamkarotes salātiem piemērotas augu eļļas,
- viena tējkarote cukura, sāls pēc garšas.
Pagatavošana
Notīrītus dārzeņus sagriež mazos kubveida gabaliņos, kāpostus nedaudz sasmalcina, lociņus sīki sagriež. Eļļai pievieno cukuru un sāli, izmaisa. Visas sastāvdaļas sajauc, ļauj brītiņu ievilkties.