Pikantā biezpiena masa ar sālītiem gurķiem
Biezpienu saberž, gurķus labi nosusina un sasmalcina mikserī vai sagriež sīkos kubiņos, olu sarīvē un pievieno biezpienam, samaisa, pēc garšas pievieno sinepes, garšvielas un zaļumus.
Šī pikantā biezpiena masa noder kā patstāvīgs ēdiens ar sviestmaizi vai kā piedeva otrajiem ēdieniem. Sālītu gurķu vietā var izmantot marinētus.
Recepte no grāmatas: Biezpiena grāmata/Edīte Sēja. - Jumava
Sastāvdaļas
- Biezpiens - 200.g
- Sālīti gurķi - 150.g
- Vārītas olas - 2.gab
- Sinepes - 1/4.tējk.
- Sasmalcinātas dilles - 1.ēd.k.
- Cukurs
- Pipari.pēc garšas