Šampinjonu salāti ar šķiņķi
Šampinjonus notīra, vairākas reizes nomazgā remdenā ūdenī, noskalo tekošā ūdenī, notecina un nosusina. Lielākos sagriež, mazos atstāj veselus. Liek traukā, aprasina ar citronu sulu un pievieno sīki sagrieztu šķiņķi. Krējumu sajauc ar majonēzi un vīna etiķi, pievieno sāli, cukuru un samaisa. Mērci uzlej šampinjoniem un viegli izcilā. Četrus šķīvjus izklāj ar salātlapām, virsū liek šampinjonus un pārkaisa ar kajēnas pipariem.
Salātiem var pievienot 2 - 3 sīki sakapātas olas.
Sastāvdaļas
- Mazi šampinjoni - 350.g
- Citronu sula - 2.tējk.
- Liess škiņķis - 200.g
- Majonēze - 2.ēd.k.
- Salds krējums - 4.ēd.k.
- Vīna etiķis - 1.ēd.k.
- Sāls, cukurs.pa šķipsniņai
- Dažas salātlapas
- Kajēnas pipari.šķipsniņa