Nātru salāti ar skābenēm un olu

Mazās, pirmās nātrītes ir spēka un vitamīnu pilnas, tāpēc iemācies tās pievienot dažādiem ēdieniem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1. Salātus sākam taisīt ar nātrēm, jo tās vajadzētu noblanšēt (apliet ar karstu ūdeni).

2. Liekam vārīties olas. Skābenes vajadzētu ļoti rūpīgi nomazgāt. Nomazgātās skābenes var griezt, bet var arī plucināt. Tāpat arī saplucinām salātus. Lociņus sagriežam. 
3. Gatavojam mērci: bļodiņā ielejam eļļu, balzametiķi un sinepes. Visu rūpīgi samaisām.

4. Beigās pievienojam sasmalcinātas nātres.
5. Kārtojam salātus traukā, pievienojam vārīto olu ripiņas. Pārlejam ar mērci. Dekorējam ar atraitnīšu ziediem.
    Lai labi garšo :)


Recepti iesūtīja: Inese Stuģe, Salātu recepšu konkursa dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Skābenes - 1.liela sauja
  • Lociņi.pēc patikas
  • Lapu salāti - 1.stāds
  • Olas - 2.gab.
  • Eļļa - 3.ēd.kar.
  • Sinepes - 1.tējkar.