Salāti ar kūpinātu vistu
Kūpinātas vistas vietā vari izmantot gan vistas vai cūkgaļas cepeša atlikumu, gan šķiņķi. Ja pie galda sēdēs kāds veģetārietis, aizstāj gaļu ar Brie siera šķēlītēm.
2 porcijas
15 minūtes sagatavošanai
1. Pagatavo grauzdiņus. Maizes šķēles tosterā vai cepeškrāsnī
apgrauzdē viegli brūnganas. Pārgriez uz pusēm ķiploka daiviņu un ar
to ierīvē maizi. Salauzi kumosa lieluma gabalos.
2. Pagata vo mērci. Lej krūzītē eļļu, apelsīna sulu un sojas mērci.
Ar dakšiņu krietni sakul, lai veidojas viendabīgs pabiezs šķidrums
– emulsija.
3. Liec porciju šķīvjos kumosa lielumā saplūkātas salātu lapas. Uz
tām sadali grauzdiņus. Vistas fileju sagriez nelielās šķēlītēs un
kārto virspusē. Pārkaisi ar riekstiem un pārslaki ar mērci. Ja
vēlies, uzbirdini svaigi maltus piparus.
Recepte: Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)
Sastāvdaļas
- Baltmaize vai graudu maize - 2.šķēles
- Ķiploks - 2.daiviņas
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Pusapelsīna sula
- Sojas mērce - 1.tējk.
- Lapu salāti - 2.saujas
- Kūpināta vistas fileja - 1.gab
- Ciedru rieksti - 1.ēd.k.