Salāti ar kūpinātu vistu

Kūpinātas vistas vietā vari izmantot gan vistas vai cūkgaļas cepeša atlikumu, gan šķiņķi. Ja pie galda sēdēs kāds veģetārietis, aizstāj gaļu ar Brie siera šķēlītēm.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

2 porcijas
15 minūtes sagatavošanai


1. Pagatavo grauzdiņus. Maizes šķēles tosterā vai cepeškrāsnī apgrauzdē viegli brūnganas. Pārgriez uz pusēm ķiploka daiviņu un ar to ierīvē maizi. Salauzi kumosa lieluma gabalos.
2. Pagata vo mērci. Lej krūzītē eļļu, apelsīna sulu un sojas mērci. Ar dakšiņu krietni sakul, lai veidojas viendabīgs pabiezs šķidrums – emulsija.
3. Liec porciju šķīvjos kumosa lielumā saplūkātas salātu lapas. Uz tām sadali grauzdiņus. Vistas fileju sagriez nelielās šķēlītēs un kārto virspusē. Pārkaisi ar riekstiem un pārslaki ar mērci. Ja vēlies, uzbirdini svaigi maltus piparus.
 

Recepte:  Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Baltmaize vai graudu maize - 2.šķēles
  • Ķiploks - 2.daiviņas
  • Eļļa - 2.ēd.k.
  • Pusapelsīna sula
  • Sojas mērce - 1.tējk.
  • Lapu salāti - 2.saujas
  • Kūpināta vistas fileja - 1.gab
  • Ciedru rieksti - 1.ēd.k.