Skābeņu pesto - recepte
Pesto labi garšo ar makaronu ēdieniem, dārzeņu sautējumiem un zupām.
1 porcija 20 minūtes sagatavošanai
Sastāvdaļas:
- Skābenes - 400.g
- Ciedru rieksti - 200.g
- Rīvēts parmas siers - 300.g
- Liela ķiploka daiviņa - 1.gab
- Sāls - 1.tējk.
- Olīveļļa - 4.ēd.k.
Pagatavošana:
Noskalotas un nosusinātas skābenes smalki sagriez. Riekstus apgrauzdē pannā bez taukvielām un atdzesē. Ķiploku nomizo un sakapā. Visus produktus sablendē, līdz izveidojas krēmīga pasta. Ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pesto labi garšo ar makaronu ēdieniem, dārzeņu sautējumiem un zupām.
Recepte: Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)