Bulgāru zemnieku salāti
Dārzeņus nomazgā. Katru tomātu sadala astoņās daļās, gurķi sagriež šķēlēs, paprikai izņem sēklas un sagriež strēmelēs, sīpolus nomizo un sagriež ripiņās, kazas sieru sagriež kubiņos. Visas piedevas bļodā samaisa. No olīveļļas, citronu sulas, sāls un pipariem pagatavo marinādi un pārlej salātiem, ļauj ievilkties apm. 30 min. Salātus pasniedz garnētus ar olīvēm.
Sastāvdaļas
- Tomāti - 1.kg
- Svaigs gurkis - 1.gab
- Zaļā parika - 3.gab
- Lieli sīpoli - 2.gab
- Kazas siers - 300.g
- Olīveļļa - 1/8.l
- Trīs citronu sula
- Sāls, pipari
- Melnās olīves - 200.g