Siera fondjū

FOTO: Mammamuntetiem.lv

4 personām

Sierus sagriež mazos gabaliņos. Fondjū trauka dibenu un malas ieziež ar ķiploka daiviņas pusīti. Traukā ielej vīnu un karsē, līdz trauks sāk vārīties. Samazina liesmu. Visu laiku maisot pamazām pievieno siera gabalus. Jāmaisa līdz pašam dibenam, lai siers nepieķeptu un nepiedegtu. Miltus izšķīdina ūdenī un samaisa ar fondjū. Siera maisījumam pievieno piparus, muskatriekstu un degvīnu. Fondjū pasniedz ar kubiņos sagreiztu maizi. Gabaliņu uzdur uz fondjū dakšiņas un mērcē karstajā maisījumā. Fondjū var mērkt dažādus gardumus, piemēram, cukīni vai gurķu gabaliņus.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Dažādi sieri - 500.g
  • Ķiploka daiviņa - 1.gab
  • Sausais baltvīns - 400.g
  • miežu miti - 4.tējk.
  • Ūdens - 3.ēd.k.
  • Melnie pipari - 1/4.tējk.
  • Rīvēts muskatrieksts - 1/4.tējk.
  • Degvīns - 1 - 2.ēd.k.