Salāti Ziedu blūzs
Sieru, jogurtu un saspaidītu ķiploku sajauc viendabīgā krēmveida masā, pieber sāli un piparus (pēc garšas). Traukā liek rīsu kārtu, uz rupjas rīves sarīvētu olas baltumu, vistas gaļu (saplēš ar rokām), pārlej ar pusi sagatavotās mērces. Tad liek kārtu uz rupjas rīves sarīvētu burkānu, sagrieztu saldo piparu un sadrupinātus olu dzeltenumus. Vienmērīgi pārlej atlikušo mērci, pārkaisa ar kukurūzu, rotā ar gurķīšiem un tomātu šķēlītēm, pārkaisa zaļumus - dilles, pētersīļus.
Recepte no grāmatas: Jogurta grāmata. – Jumava, 2009
Sastāvdaļas
- Vārīti rīsi
- Žāvēta vista - 100.g
- Saldā paprika
- Burkāns - 1.gab
- Cieti vārītas olas - 2.gab
- Tomāts - 1.gab
- Gurķis - 1.gab
- jogurts (ananasu, meloņu) - 100.g
- Siers
- saldā kukurūza
- Ķiploka daiviņas - 3.gab
- sāls, pipari, zaļumi - 3.gab