Kāpostu un jogurta salāti
No kāposta izgriež cieto viduci, lapas nomazgā un smalki sagriež, tad pārlej ar citrona sulu, lai ievelkas. Pievieno smalkās strēmelītēas sagrieztus burkānus (sērkociņu garumā), nomizota ābola kubiņus, rozīnes, kas 10 minūtes uzbriedinātas nelielā daudzumā ūdens, un zemesriekstus.
Garnē ar nelielu daudzumu eļļas un šķipsniņu sāls. Visu labi samaisa un pirms pasniegšanas pievieno jogurtu.
Recepte no grāmatas: Jogurta grāmata. – Jumava, 2009
Sastāvdaļas
- baltie kāposti - 200.g
- Citrons - 1.gab
- Burkāni - 200.g
- Ābols - 1.gab
- Rozīnes - 50.g
- Olīveļļa
- Jogurts - 250.g
- Sāls