Baklažāni ar jogurtu
Baklažānus sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs, pārkaisa ar sāli, uzliek smagumu un atstāj apmēram 15 minūtes. Tad tos ar tīru drānu nosusina un, liekot pa pāris šķēlēm uz pannas, apcep eļļā uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes, līdz tie ir zeltaini un mīksti. Notecina lieko eļļu un atstāj uz šķīvja atdzist.
Tikmēr piestiņā saberž ķiploku, pieber šķipsniņu sāls un pievieno jogurtu. Kad baklažāni atdzisuši, tiem pārlej jogurta mērci, pārkaisa sasmalcinātas piparmētru lapas un pasniedz.
Recepte no grāmatas: Pavārgrāmata māmiņām, kas ir tuvu nervu sabrukumam. 50 ēdieni, kas patiešām garšo bērniem. – Rīga: Zvaigzne ABC, 2009
Sastāvdaļas
- Baklažāni - 1.kg
- Olīveļļa - 300.ml
- Ķiploka daiviņas - 3.gab
- Jogurts - 750.g
- Svaigas piparmētru lapiņas.dažas
- Sāls