Rutku un burkānu salāti korejiešu gaumē
4 - 6 porcijas
Gatavošanas laiks: 15 minūtes
Rutku vai redīsu ar speciālu rīvi sasmalcina salmiņos. Ja tādas nav, tad ar dārzeņu mizotāju gareniski sagriež dārzeni plānās šķēlēs un tad ar nazi sakapā salmiņos. Rutkus sajauc ar sāli un atstāj stundu ievilkties vai krietni saberž ar rokām vai kartupeļu stampu, līdz rutki atsulojas. Nospiež lieko sulu. Tad rutkus noskalo aukstā ūdenī, notecina un vēlreiz nospiež lieko šķidrumu - tad tie vairs nebūs tik cieti un sīvi.
Tāpat sīkos salmiņos sasmalcina burkānus, pievieno rutkiem. Sajauc mērces sastāvdaļas, pārlej salātiem, sajauc. Atstāj vismaz stundu ievilkties.
Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010
Sastāvdaļas
- Burkāni - 2.gab
- nomizots rutks vai daikon redīss - 400.g
- rupjā maluma sāls - 1 - 2.ēd.k.
- Mērcei:
- Sezama eļļa - 3 - 4.ēd.k.
- rīsu, baltvīna vai ābolu etiķis - 2.ēd.k.
- vai citronu sula
- Sojas mērce - 1.ēd.k.
- Cukurs vai medus - 2.tējk.
- Malts koriandrs - 1.tējk.
- ķiploka pulveris - 1/2.tējk.
- sarkanie vai melnie pipari.šķipsniņa