Kārtainās maizītes
Trīs kvadrātveida maizes šķēles, divas tikpat lielas un biezas siera šķēles. Pirmo maizes šķēli pārziež ar sviestu, uzliek siera šķēli, tad tai virsū ar sviestu apziestu otru maizes šķēli (ar sviesta pusi); maizi no otras puses arī apziež ar sviestu, uzliek otra siera šķēli un ar sviestu apziestu trešo maizes šķēli. Ietin pergamentā, kādu stundu atstāj vēsā vietā zem sloga. Tad pergamentu attin, sviestmaizi aplīdzina un sagriež šķēlēs, pēc tam katru šķēli vēl trīs šķēlītēs. Kārtaino maizi var pagatavot ar sieru un šķiņķi, pārziešanai var izmantot zaļo sviestu.
Recepte no grāmatas: Ēdīsm garšīgi. Ziema/No Ņinas Masiļūnes receptēm. – Rīga: Jumava
Sastāvdaļas
- Maize
- Siers
- Sviests