Biešu un valriekstu salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Novāra bieti un sarīvē uz smalkas rīves. Sīpolu sīki sagriež, samaļ gaļas mašīnā un samaisa ar bieti. Ielej eļļu karstā pannā un tajā apcep maisījumu. Atdzesē.

Rozīnes aplej ar karstu ūdeni, lai uzbriest. Riekstus apgrauzdē uz pannas un sasmalcina. Uzbriedušās rozīnes un riekstus samaisa ar atdzesēto biešu maisījumu. Iemaisa sasmalcinātu ķiploku, pievieno majonēzi un piparus. Ievieto salātu traukā un pārkaisa zaļumus.

 

Recepte no grāmatas: Asinsgrupu diētas/sast. Jūlija Liepiņa. – Rīga: Jumava

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Bietes - 1 - 2.gab
  • Ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Sīpoli - 2.gab
  • Rozīnes - 100.g
  • Valrieksti - 120.g
  • Augu eļļa - 90.g
  • Majonēze - 150.g
  • Zaļumi
  • Pipari