Siļķe kažokā salaveča veidolā. Gatavošana pa soļiem

Foto: Serjoga, Mailkiņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Mailkiņš un Natalija

Sastāvdaļas

  • Siļķes
  • Ar mizu vārīti kartupeļi
  • Olas
  • Svaiga sarkanā biete
  • Majonēze
  • Sīpoli

     


Pagatavošana

  1. Izvāram kartupeļus ar mizu, nozmizojam, sagriežam kubiņos. Liekam šķīvja apakšā. Pa virsu majonēzi.
  2. Siļķi - sālītu vai marinētu sagriežam gabaliņos, liekam pa virsu kartupeļiem. Sīki sagriežam sīpolus un virsū siļķei.Tad majonēzi.
  3. Izvāram un uz rupjās rīves sarīvējam burkānus, liekam virsū siļķi, tad majonēzi.
  4. Izvāram un uz rupjās rīves sarīvējam sarkanās bietes, liekam virsū burkāniem. Izvāram olas.
  5. Atsevišķi sarīvējam baltumu un dzeltenumu. Baltumu sajaucam ar majonēzi. Veidojam salaveci. Liekam ledusskapī uz 3 stundām. Var arī ilgāk, būs garšīgāk.
     
Reklāma
Reklāma

Labs veids, kā pasniegt salātus uz svētkiem.