Siļķe kažokā salaveča veidolā. Gatavošana pa soļiem
Sastāvdaļas
- Siļķes
- Ar mizu vārīti kartupeļi
- Olas
- Svaiga sarkanā biete
- Majonēze
- Sīpoli
Pagatavošana
- Izvāram kartupeļus ar mizu, nozmizojam, sagriežam kubiņos. Liekam šķīvja apakšā. Pa virsu majonēzi.
- Siļķi - sālītu vai marinētu sagriežam gabaliņos, liekam pa virsu kartupeļiem. Sīki sagriežam sīpolus un virsū siļķei.Tad majonēzi.
- Izvāram un uz rupjās rīves sarīvējam burkānus, liekam virsū siļķi, tad majonēzi.
- Izvāram un uz rupjās rīves sarīvējam sarkanās bietes, liekam virsū burkāniem. Izvāram olas.
- Atsevišķi sarīvējam baltumu un dzeltenumu. Baltumu sajaucam ar majonēzi. Veidojam salaveci. Liekam ledusskapī uz 3 stundām. Var arī ilgāk, būs garšīgāk.
Labs veids, kā pasniegt salātus uz svētkiem.