Pikantās reņģes alus mīklā ar sinepju un krējuma mērci
Izvēlas vismazākās reņģes. Iztīra tās un tad sāk gatavot mīklu. Bļodā sajauc alu, miltus un kartupeļu cieti. Mērcei samaisa krējumu, sinepes un smalki sakapātus lociņus. Uzkarsē pannā eļļu. Reņģes panē mīklā un tad cep 3- 4 minūtes, līdz panējums kļūst gaiši brūns. Kraukšķīgās reņģes pasniedz ar skābā krējuma mērci.
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana
Sastāvdaļas
- Reņģes - 1,2.kg
- rapšu eļļa - 300.ml
- Gaišais alus.l
- Milti - 300.g
- Kartupeļu ciete - 50.g
- Skabais krejums - 100.g
- Franču sinepes - 20.g
- Lociņi
- Sāls, pipari