Svaigu biešu salāti ar āboliem un sieru
Jā, bietes var ēst arī svaigā veidā.
Galda bietītes kārtīgi nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sarīvē, tāpat ķiplokus (cik vēlas) sīki sasmalcina, sarīvē sieru. Bietes, ābolus, ķiplokus un sieru samaisa un pārlej ar majonēzi, kas sajaukta ar krējumu. Majonēzes mērcei var pievienot sāli un cukuru pēc garšas. Salātus rotā ar pētersīļu zaļumiem vai dillēm.
Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999
Sastāvdaļas
- vidējas galda bietes - 3.gab
- Āboli - 3.gab
- Sasmalcināti ķiploki
- Rīvēts siers - 50.g
- majonēze, krējums
- pētersīļu zaļumi, dilles