Skābu kāpostu salāti ar āboliem, dzērvenēm, rozīnēm un plūmēm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Žāvētas plūmes un rozīnes mērcē ūdenī (2 stundas). Uzbriedušās plūmes sagriež strēmelītēs. Skābos kāpostus nedaudz sagriež. Ābolus nomizo (ja miziņa plāna, tad var to nedarīt) un sīki sagriež. Skābos kāpostus sajauc ar āboliem, rozīnēm, plūmēm, dzērvenēm.

Eļļai nedaudz pievieno cukuru un sīki sagrieztus lociņus, tad pārlej kāpostu salātiem. Rotā ar salātu sastāvdaļām: ābolu šķēlītēm, dzērvenēm, plūmēm.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Skābi kāposti - 1/2 .kg
  • Āboli - 3.gab
  • dzērvenes (brūklenes) - 1 - 2.ēd.k.
  • rozīņu un žāvētu plūmju maisījums - 1/2.glāze
  • Augu eļļa - 4 - 5.ēd.k.
  • Cukurs
  • Lociņi