Lēcu un dārzeņu salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

2 - 4 porcijas

Gatavošanas laiks ~ 30 minūtes

Lēcas novāra sālsūdenī kopā ar lauru lapu. Notecina, noskalo aukstā ūdenī, atdzesē. Sasmalcina dārzeņus un zaļumus. Visas sastāvdaļas sajauc. Pasniedz ar salātu lapām.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • zaļās vai brūnās lēcas - 1.glāze
  • Lauru lapa - 1.gab
  • vārīti turku zirņi - 1.gl
  • Dzeltenā paprika - 1.gab
  • Tomāti - 3.gab
  • Sarkanais sīpols - 1/2.gab
  • garais svaigais gurķis - 1/2.gab
  • piparmētras (pēc vēlēšanās) - 1.buntīte
  • Pētersīļi - 1/2.buntīte
  • Puscitrona sula
  • extra virgin olīveļļa - 2.ēd.k.
  • Sāls, pipari.pēc garšas
  • salātu lapas dekorēšanai