Lēcu un dārzeņu salāti
2 - 4 porcijas
Gatavošanas laiks ~ 30 minūtes
Lēcas novāra sālsūdenī kopā ar lauru lapu. Notecina, noskalo aukstā ūdenī, atdzesē. Sasmalcina dārzeņus un zaļumus. Visas sastāvdaļas sajauc. Pasniedz ar salātu lapām.
Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010
Sastāvdaļas
- zaļās vai brūnās lēcas - 1.glāze
- Lauru lapa - 1.gab
- vārīti turku zirņi - 1.gl
- Dzeltenā paprika - 1.gab
- Tomāti - 3.gab
- Sarkanais sīpols - 1/2.gab
- garais svaigais gurķis - 1/2.gab
- piparmētras (pēc vēlēšanās) - 1.buntīte
- Pētersīļi - 1/2.buntīte
- Puscitrona sula
- extra virgin olīveļļa - 2.ēd.k.
- Sāls, pipari.pēc garšas
- salātu lapas dekorēšanai