Galda vai Krievu sinepes (gatavošana pa soļiem)
Sinepju pulveri ieberam bļodiņā, lai vieglāk maisīt.
Ņem vērā sinepes saskarē ar karsto ūdeni ļoti kož
acīs!
Sinepju pulverim maisot pievieno karstu ūdeni - sinepes lēnām
uzbriedīs, līdz iegūs bieza krējuma konsistenci.
Atstājam, lai iziet rūgtums, pa laikam pamaisot. Ja sinepes
gatavojam vakarā, tad var atstāt līdz rītam. Ja taisām rīta pusē,
tad pabeigt varam jau uz vakaru.
Kad sinepes nostāvējušās, tām tālāk pievienojam cukuru, sāli, eļļu
un galda etiķi.
Pilda burciņā un noliek siltā tumšā vietā uz kādām divām dienām, lai nogatavojas.
Tālāk izmantojam pēc vajadzības.
P.s Šī ir pamatbāze, ja gribas var pievienot medu vai sinepju
graudus.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Sinepju pulveris - 4.ēd.kar.
- Cukurs - 1-2.ēd.kar.
- Sāls - 1.tēj.kar.
- Eļļa - 1.ēd.kar.
- Galda etiķis - 2.ēd.kar.
- Ūdens.pēc vajadzības