Aknu pastēte kaloriju skaitītājiem
Pastētes recepte no dietoloģes Lolitas Neimanes krājumiem!
Sastāvdaļas
- vistu aknas (vai citas pēc izvēles) - 1.kg
- Ķiploks - 5.daiviņas
- Muskatrieksts
Gatavošana
- Aknas liek katlā un nelielā ūdens daudzumā vāra, līdz tās mīkstas. Vistu aknas izvārīsies aptuveni 10 - 15 minūtēs, cūkas vai liellopa aknas būs jāvāra nedaudz ilgāk.
- Kad aknas mīkstas, tām pievieno piecas ķiploka daiviņas, pierīvē nedaudz muskatrieksta un visu sablendē.
- Ja vēlas, pirms blendēšanas aknām pievieno vienu ēdamkaroti sviesta, tad pastēte būs nedaudz treknāka.
- Ļauj masai atdzist. Ēd aukstu ar maizi.
- Šādi bez konervantiem pagatavota pastēte diezgan ātri bojājas, tāpēc ledusskapī to var glabāt ne ilgāk par divām trim dienām.
Recepte: žurnāls “Dienas Ēdieni”