Kārtainie salāti ar cepeti un zemesriekstiem
Cepeškrāsnī vai uz pannas apgrauzdē zemesriekstus un sasmalcina sīkos gabaliņos (bet ne pulverī). Sagriež sīkos kubiciņos (jo smalkāk, jo izteiktāka garša) vārītus burkānus, skābus vai marinētus gurķus un cepeti. Visas sastāvdaļas ņem vienādās proporcijās (riekstu var būt mazāk), lai tad, kad tās klāj kārtās, veidotos aptuveni vienāda platuma joslas. Sagrieztās sastāvdaļas kārto vienā stikla traukā vai arī vairākos mazākos stikla trauciņos, ko pasniedz katram viesim atsevišķi. Vispirms klāj burkānus, tad gurķus, pēc tam cepeti un visbiedzot riekstus. Var veidot arī vairākas kārtas, atkārtojot iepriekšējo secību. Salātiem pievieno majonēzi, un tos pārkaisa ar pipariem.
Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)
Sastāvdaļas
- Cepetis
- Vārīti burkāni
- marinēti vai skābēti gurķi
- Grauzdēti zemesrieksti
- melni maltie pipari
- Majonēze