Dolma. Uzkodas ballītei!
Viena no ballītes svarīgākajām sastāvdaļām ir uzkodas. Pagatavo dolmu!
Malto gaļu samaisa ar vārītiem rīsiem, garšvielām un smalki sagrieztiem sīpoliem. Marinētajās vīnogu lapās liek nedaudz maltās gaļas pildījuma. Marinētas vīnogu lapas var iegādāties tirgū. Ja taisi dolmu no svaigām vīnogu lapām, tad tās ir jāaplaucē. Nevajadzētu izvēlēties lapas, kas lielākas par plaukstu. Jo jaunāka lapa, jo garšīgāka. No visām pusēm aizrullē ciet, līdzīgi kā kāpostu tīteņus. Dolmu apcep uz pannas sakarsētā sviestā un pēc tam zem vāka nedaudz pasautē. Siltākā laikā vari dolmu cept uz grila, tikai jāuzmanās, lai tā neapdeg. Rezultāts jebkurā gadījumā būs garšīgs. Ēd ar dolmas mērci, bet, ja ir slinkums to pagatavot, tad ar krējumu.
Mērce: samaisa kopā vienu daļu krējuma, vienu daļu majonēzes un saspiestus ķiplokus.
Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)
Sastāvdaļas
- Maltā gaļa - 1.kg
- Rīsi - 2.ēd.k.
- Sviests
- Sāls, pipari, ķimenes