Dārzeņi ar siera mērci
Kaloriju skaitītājiem. Pa spēkam katram, kas spēj nomizot burkānu un gurķi.
Sāļā siera mērce padara dārzeņus pikantus.
Izvēlētos dārzeņus un salātu lapas nomazgā, dārzeņus sagriež gabaliņos un kārto uz šķīvja. Bļodā ieliek Fetaki sieru un piavieno vājpiena biezpienu (vislabāk tādu, kas ir parastas konsistencē, nevis graudains). Biezpiena vietā var lietot kefīru, bet tad mērce būs šķidrāka. Sāli neliek, jo siersir diezgan sāļš. Pieber magones un visu rūpīgi sanaisa. Dārzeņus pamērcē siera mērcē un ēd. Mērci var ziest arī uz sausmaizītēm un virsū uzlikt dārzeņus.
Iesaka Lolita Neimane, uztura speciāliste
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana
Sastāvdaļas
- dārzeņi (ķirštomāti, gurķi, redīsi, puķkāposti, burkāni) - 500.g
- salātu lapas vai spināti
- ķimeņu sausmaizīšu fazer crisp - 200.g
- Vājpiena biezpiens - 200.g
- Fetaki siers - 100.g
- magones (var aizstāt ar riekstiem vai ķirbju sēklām) - 100.g