Marinēts kraukšķīgs puķkāposts
Šis daudzums ir paredzēts vienai 800 gr. burkai.
Puķkāpostu sadalām, lai vieglāk ielikt burciņā. Ieberam vienu
ēdamkaroti sāli, vienu tējkaroti cukuru, iemetam lauru lapu, melnos
graudu un smaržīgos piparus. Pieliekam papriku un graudu sinepes.
Kad burciņā ir salikts un sabērts vis nepieciešamais, tad visam pa
virsu uzlejam vārošu ūdeni. Burciņu aizskrūvējam un sakratām, lai
izšķīstu sāls un cukurs. Ja puķkāpostu marinējam vakarā, tad
nākamajā dienā jau varam lietot uzturā.
Puķkāposts sanāk kraukšķīgs.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Puķkāposts - 1.galviņa
- Pipari.pēc patikas
- Lauru lapa - 1.gab.
- Graudu sinepes - 1.tēj.kar.
- Paprika - 1.gab.
- Ūdens.pēc vajadzības
- Sāls - 1.ēd.kar.
- Cukurs - 1.tēj.kar.
- Etiķis 9% - 4.ēd. kar.
- Ķiploks - 1.daiviņa