Lieldienu siera groziņi. Gatavojamies svētkiem!
Sarīvējam 100 g sieru uz smalkās rīves.
Pievienojam 1 olu un kārtīgi izmaisām.
Pievienojam sviestu vai margarīnu 100g istabas tempertūrā un visu
kārtīgi izmaisām.
Beram klāt miltus ap 1 1/2 glāzes miltu, izmīcam mīklu.Tai jāsanāk
vidēji cietai un nav jālīp pie rokām. Kārtīgi izmīcam un liekam
ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pēc tam liekam formiņās plānā kārtiņā un viduci saduram ar
dakšiņu.
Cepam 200 grādos ap 12-15 minūtēm, līdz kļūst gaiši brūni
groziņi.
Groziņiem jabūt aptuveni šādiem, var būt mazliet gaišāki, bet
noteikt ne tumšāki.
Uz smalkās rīves sarīvējam 100 g sieru, pievienojam uz smalkās
rīves sarīvētus vārītus burkānus ap 50g un uz smalkās rīves
sarīvētas 2 vārītas olas, pievienojam majonēzi pēc vajadzības un
izmaisām. Pievienojam caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus pec
garšas, bet jābūt ņipram.
Pildām groziņos siera salātu un vidū liekam uz pusēm pārgrieztu
olu.
Var arī sapildīt tikai ar siera salātiem, bet var arī ar citiem
salātiem vai ko sirds kāro
Sastāvdaļas
- Olas - 3.+ dekorēšanai
- Burkāni - 50.g
- Majonēze
- Sviests vai margarīns - 100.g
- Milti - 1 1/2 .glāzes
- Siers - 100.g