Lieldienu siera groziņi. Gatavojamies svētkiem!

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sarīvējam 100 g sieru uz smalkās rīves.

Pievienojam 1 olu un kārtīgi izmaisām.

Pievienojam sviestu vai margarīnu 100g istabas tempertūrā un visu kārtīgi izmaisām.

Beram klāt miltus ap 1 1/2 glāzes miltu, izmīcam mīklu.Tai jāsanāk vidēji cietai un nav jālīp pie rokām. Kārtīgi izmīcam un liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pēc tam liekam formiņās plānā kārtiņā un viduci saduram ar dakšiņu.
Cepam 200 grādos ap 12-15 minūtēm, līdz kļūst gaiši brūni groziņi.

Groziņiem jabūt aptuveni šādiem, var būt mazliet gaišāki, bet noteikt ne tumšāki.

Uz smalkās rīves sarīvējam 100 g sieru, pievienojam uz smalkās rīves sarīvētus vārītus burkānus ap 50g un uz smalkās rīves sarīvētas 2 vārītas olas, pievienojam majonēzi pēc vajadzības un izmaisām. Pievienojam caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus pec garšas, bet jābūt ņipram.

Pildām groziņos siera salātu un vidū liekam uz pusēm pārgrieztu olu.


Var arī sapildīt tikai ar siera salātiem, bet var arī ar citiem salātiem vai ko sirds kāro

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Olas - 3.+ dekorēšanai
  • Burkāni - 50.g
  • Majonēze
  • Sviests vai margarīns - 100.g
  • Milti - 1 1/2 .glāzes
  • Siers - 100.g