Šampinjonu uzkoda ar sieru
Šampinjonu uzkoda ir izcila savā vienkāršibā: sēnes, baltvīns, timiāns, siers, kas kopā veido lielisku garšu buķeti
Šampinjonus nomazgā, nosusina un sagriež šķēlītēs. Sakapā sīpolu un kopā ar šampinjoniem apcep sviestā. Pielej baltvīnu, ūdeni, nedaudz pavāra. Nelielā daudzumā auksta ūdens izšķīdina kartupeļu miltus un, pamazām pievienojot sēnēm, iebiezina mērci (iespējams, visu daudzumu izšķīdināto miltu nevajadzēs; tiklīdz šķidrums nedaudz iebiezinās, pietiek). Pieber sāli, piparus, timiānu un caur spiedi izspiestu ķiploka daivu, vēlreiz uzvāra. Mērci pārvieto cepamformā un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī kādas 5 - 7 minūtes, kamēr siers pakūst un mazliet sabrūnē (var arī mikroviļņu krāsnī).
Iesaka tulks, kam patīk gatavot ēst, Jānis Kairis
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana
Sastāvdaļas
- Šampinjoni - 400.g
- Sviests - 20.g
- Sīpols - 1.g
- Baltvīns - 125.ml
- Ūdens - 125.ml
- Kartupeļu milti - 1/2.tējk.
- Čedaras siers - 80.g
- Pipari, sāls
- Timiāns
- ķiploka daiva