Kuskusa salāti ar mango
Lielā bļodā ieber kuskusu un pārlej ar 250 ml verdoša buljona. Bļodai uzliec vāku vai šķīvi un ļauj, lai kuskuss 5 minūtes briest, līdz šķidrums ir pilnībā iesūcies. Ar dakšiņu samaisi vai izcilā, lai nepaliktu kunkuļi.
Nomizo mango, sagriez mazos gabaliņos un samaisi ar kuskusu.
Pannā maisot izkausē cukuru, pielej etiķi, turpini maisīt un pievieno atlikušo buljonu. Maisot karsē, līdz karamelizētais cukurs izkusis.
Vīna un buljona maisījumā ieber sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus, smalki sakapātu ingvera sakni un gabaliņos sagrieztu papriku, pielej sezama eļļu un sautē 10 - 15 minūtes. Kuskusu pārlej vai samaisi ar dārzeņu mērci un pārkaisi ar viegli apgrauzdētiem pīniju kodoliem un čili piparu pulveri.
Recepte no žurnāla Labu Apetīti arhīva
Sastāvdaļas
- Kuskuss - 200.g
- Dārzeņu buljons - 400.ml
- Mango - 1.gab
- Brūnais cukurs - 40.g
- Baltvīna etiķis - 3.ēd.k.
- Sīpoli - 3.gab
- Ķiploka daiviņa - 1.gab
- Sezama eļļa - 3.ēd.k.
- Ingvera sakne - 10.g
- dzeltena paprikas pāksts - 1.gab
- sarkana paprikas pāksts - 1.gab
- zaļa paprikas pāksts - 1.gab
- ciedru rieksti vai pīniju kodoli - 30.g
- čili piparu pulveris