Rīsu salāti ar tomātiem
Tomātus sagriež glītos kubiciņos, vārītas olas tāpat, marinēto gurķi sīkāk. Rīsus sajauc ar tomātiem, sagrieztajām olām, marinētu gurķi, pieberot sāli, piparus un sīki sasmalcinātos pētersīļu zaļumus. Salātus pārlej ar augu eļļas un etiķa mērci.
Šos salātus var gatavot arī ar majonēzi.
Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999
Sastāvdaļas
- Vārīti rīsi - 1/2.glāze
- Tomāti - 2.gab
- Neliels marinēts gurķis - 1.gab
- Cieti vārītas olas - 1 - 2.gab
- Sāls, pipari
- Sasmalcināti pētersīļu zaļumi
- Etiķis - 2.ēd.k.
- Augu eļļa - 3.ēd.k.