Kāpostu salāti ar āboliem un speķi
Salāti ir ļoti sātīgi un lieliski noder pusdienu galdā
Sagriež kāpostu un liek vārošā sālsūdenī (1 tējk. sāls uz 1 l ūdens). Vāra 1 - 2 minūtes. Nolej ūdeni. Kāpostus ātri noskalo aukstā ūdenī un notecina. Noskalo un sasmalcina zaļos lociņus. Ābolus sagriež plānās šķēlītēs. Pašu dārzā audzētos ābolus nav nepieciešams mizot. Lai ābolu šķēlītes nezaudētu krāsu, tās apmērcē citronu sulā. Sagriež speķi un liek aukstā pannā. Cep, līdz speķa gabaliņi kļūst kraukšķīgi. Kāpostus liek uz šķīvjiem. Uz kāpostiem liek ābolus un zaļos lociņus. Pārkaisa ar speķa gabaliņiem. Sajauc mērces sastāvdaļas. sagatavoto mērci pārlej salātiem. Pasniedz ar svaigu maizi.
Vīnu var aizstāt ar 1 ēd.k. ūdens vai ar kādu svaigu sulu.
Sastāvdaļas
- kāpostu galviņa - 1/2.gab
- Ūdens, sāls
- Zaļie lociņi - 1.saišķītis
- Āboli - 3.gab
- citrona sula no - 1/2.citrona
- Cauraudzis speķis - 150.g
- Mērcei:
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Baltvīna etiķis - 2.ēd.k.
- Baltvīns - 6.ēd.k.
- Melnie pipari - 1/4.tējk.